שבת

כיבוד הורים ונירות שבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש חובה להדליק נירות שבת גם אם אני רווקה עד כה גרתי עם אימי שמדליקה נירות ולכן השאלה כלל לא עלתה שאבי ז"ל התנגד בעבר לכך שכרווקה אדליק נירות שבת בטענה של "גול המצווה ועושה "לצערי הרב אני לא נישאתי ואב לא בין החיים כך שאין לי אפשרות להסביר לו ולבקש את רשותו האם אני בכ"ז חייבת להדליק נירות שבת?

תשובה

שלום וברכה

אם את עדיין גרה עם אימך והיא מדליקה נרות שבת, אינך חייבת להדליק. אם את מתגוררת לבד, חובה להדיק נרות בברכה.