שבת

רחיצה במים חמים בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום למה אסור להתרחץ במים חמים בשבת ? ולמה יש איסור של הוצאה מרשות לרשות ? תודה

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות.

רמב"ם הלכות שבת פרק כב: מפני מה אסרו חכמים ליכנס במרחץ בשבת, מפני הבלנין שהיו מחמין חמין בשבת ואומרין מערב שבת הוחמו, לפיכך גזרו שלא יכנס אדם למרחץ בשבת אפילו להזיע, וגזרו שלא ישתטף כל גופו בחמין ואפילו בחמין שהוחמו מערב שבת אבל פניו ידיו ורגליו מותר וכו'.

ושם פרק יב: הוצאה מרשות לרשות מלאכה מאבות מלאכות היא, ואף על פי שדבר זה עם כל גופי תורה מפי משה מסיני נאמרו, הרי הוא אומר בתורה איש ואשה אל יעשו עוד מלאכה לתרומת הקדש ויכלא העם מהביא, הא למדת שההבאה - מלאכה קורא אותה, וכן למדו מפי השמועה שהמעביר ברשות הרבים מתחלת ארבע לסוף ארבע הרי הוא כמוציא מרשות לרשות וחייב וכו'.

הצלחה וברכה,

יעקב משה