הסבר על מוות קליני של מוסלמים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לקבל קצת הסבר בעין היהדות על איך ייתכן שמוסלמים מדווחים שהם רואים את "ישו" בזמן שהם מוגדרים כמתים. אך הוא "שולח אותם שוב למטה לעולם?" וכ" האם הם משקרים? האם יש מציאות כזו? אם כן - למה הם לא נחשפים לאמת של היהודים? תודה רבה!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה. התשובה היא שבתופעת מוות קליני שבעולם, ישנו מכנה המשותף וצד השווה המופיע במקרים רבים מהם, דוגמת: רגשות חיוביים, "יציאה מהגוף", תנועה ב"מנהרה", תקשורת עם אור וכו', וישנם תופעות לווי, שכל אחד מספר סיפור שונה הרבה וקצת בפרטים וכו'. הכלל הוא שאין חלום בלי דברים בטלים, וגם בזה, חוויית סף המוות היא כעין החלום, ומעורבת אף בדברים בטלים, מדימיונות אישיים אשר יש לכל אדם ואדם לפי מה שהוא.

ברכה והצלחה,

יעקב משה