מתי יש לגזוז ציפורניים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב. ברצוני לשאול על גזיזת ציפורניים. אשמח לדעת אם יש בזה הלכות, באילו ימים מותר לגזוז, ואם יש סדר שראוי לגזוז בו את הציפורניים(כמו קשירת שרוכי הנעליים, או לבישת הבגדים). דבר נוסף באותו עניין, סבי נהג עוד מלפני שעלה לארץ שלא לגזוז ציפורניים בימי שני וחמישי, מפני שבימים אלו יש קריאה בתורה וזה לא מכבוד התורה. רציתי לדעת אם יש בזה ממש. אשמח לקבל מקורות(גם על השאלה הראשונה). בתודה רבה, נתנאל.

תשובה

שלום וברכה

מותר לגזוז בכל יום מלבד שבתות וחגים ויש המחמירים בחול המועד.

סדר הגזיזה, יש שכתבו שאין לחוש לסדר מסויים וניתן לגזוזו כפי שרוצים אבל יש שכתבו לגזוז קודם יד שמאל יתחיל בקמיצה, ובימין באצבע, וסימן להם בשמאל נוטלים את הציפרניים לפי דבהג"א ובימין בדאג"ה.

לא שמעתי על מנהג זה שלא לגזוז ציפרניים בימים ב' וה'.