ענייני גזל בבית חולים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, ברצוני לשאול מספר שאלות בנושא גזל: 1.קניתי בסופר פארם טיטולים והקופאי הוריד לי הנחת קופון ולא הבאתי לו שום קופון.אני צריכה להחזיר את הכסף שהורד לי עקב הקופון שלא הבאתי? ואם כן למי? לסופר פארם או לחברת טיטולים? 2.לא מזמן הייתי מאושפזת בבית חולים וכשהשתחררתי לקחתי הביתה חבילה או שתיים של תחבושות בלי לבקש רשות והיום אני יודעת שזה גזל...האם לתרום לבית חולים סכום מסויים מספיק בשביל לכפר על הגזל? או שצריך לפנות למנהל הבית חולים לבקשת מחילה(למרות שיצחק עליי על השאלה..)ואם לא למי לפנות? 3.עבדתי כגננת ממלאת מקום יום אחד בגן וילד אחד שבר את הטייפ של הגננת הקבועה האם אני צריכה לשלם על זה או הורי הילד? תודה ויישר כוח

תשובה

שלום וברכה

אם כעת יש מבצע בסופר פארם של סופר פארם עצמם והם דורשים קופון של הפירסומת שלהם והקופאי ויתר לך על הקופון אין חובה להשלים את הכסף.

אם הוא סמך על קופון שמקבלים מחברת הטיטולים חובה לגשת לסופר פארם ולהשלים את ההפרש או להביא להם את הקופון.

2. די בשליחת הכסף.

3. אם השבירה אינה נובעת מרשלנות שלך כולם פטורות.