שאל את הרב - כללי

ברכת יצחק לבניו

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אשמח לקבל דעתך בנקודות הבאות: 1.מדוע מתנה יצחק את ברכתו לעשו בהבאת צייד?-אם עשו לא היה מביא את צידו יצחק היה מברכו? 2.מדוע פעלה רבקה בדרך של מרמה/אחיזת עיניים? 3.האם מותר לשקר עפ"י הוראת אב/אם? בברכת התורה, ירון

תשובה

שלום רב!

על פי הפשט ברכת יצחק היא צורה וביטוי מסוים לנבואה ורוח הקודש. בשביל לעורר רוח הקודש צריך לשמוח, אפילו שמחה והנאה הגשמית, וכמו מוסיקה ונגינה נעימה וכדומה, וכמפורש באלישע, לכך במקרה של יצחק הנאת הצייד הוא ה'טריגר' של השמחה, על מנת לעורר בו רוח הקודש של ברכתו הקדושה הנבואית ויש בדבר עוד עניניים בעומק העניין.

2.3. הכל היה על על פי נבואה מהקב"ה

ברכה והצלחה,

יעקב משה