אמונה

משחקי מחשב רוויי אלימות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, לפני שחזרתי בתשובה, הייתי משחק במחשב במשחקים מובנים. עד לא מזמן, לא היו לי כל כך בעיות רציניות, ואז אבא שלי קנה לו מחשב חדש והמשחקים לא איחרו מלבוא ועכשיו קצת קשה לי לשלוט בעצמי, לא רק במעשה, אלא גם במחשבה. אני יודע בשכל שהמשחקים הללו רק יבזבזו לי זמן וזה נוגד את הערכים שלי, למשל אלימות. אבל אני פשוט לא מפסיק לחשוב על זה, אני חושב שאני משחק ואני מרגיש שאני שקרן שאני מתקרב לבורא ולא מתבטל בקטנות האלה.. היו פעמים שיום אחד הייתי משחק זמן מה ומוחק את המשחק, ולמחרת מתקין אותו שוב, לסירוגין.. אני יודע שפשוט אפשר למחוק אבל זה לא מטפל בבעיה בשורשה, אני מחפש שלא לחשוב על זה ולהיגמל מהראש, לא רק ממעשה. אם יש לך איזו שהיא עצה כיצד להיגמל או כל דבר שיעזור לי להפסיק ממחשבה מושכלת, אשמח מאוד. תודה מראש וחודש טוב!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה. הדבר הראשון היא קביעות עיתים לתורה בצורה רצינית, ואם אפשר, בשיעור ומסגרת תורנית קבועה. התורה היא תרופת פלא לכל הבעיות שבעולם. מעט מן האור - דוחה הרבה מן החושך. ואמרו: אם פגע בך מנוול זה - הוא יצר רע - משכהו לבית המדרש. גם אל תשכח כמובן מהתפילה החשובה מאוד, ותבקש על זה עזרה מהשם. לעיתים כדאי להתייעץ אף עם אנשי מקצוע בעניין התמכרות וגמילה.

הצלחה וברכה,

 יעקב משה