נשים

טבילה לרווקה האם אפשר גם בים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בהמשך לשאלתי הקודמת על טבילה במקווה לרווקות, ראשית תודה על התשובה , מתוכה עולה שאלה מהותית והיא מהיא אם כן מצוות הטבילה ? האם היא רק לצורך טהרה לקיום יחסי אישות בין בעל לאישתו ? או שיש במצווה זו טהרת הנפש והגוף ? גם אם רווקה ? לא הייתה בשאלתי לגבי טבילת רווקות כוונה להיתר יחסי אישות ללא נישואין, כי אם טבילה לשם טיהור וזיכוך. תודה מראש וברכה

תשובה

שלום וברכה

הטבילה כשלעצמה מטהרת ומזככת את האישה גם ללא קשר ליחסי אישות, אבל עקב החשש של פריצת גדרי הההלכה, מונעים את הרווקות לטבול. אציע לטבול בים בחוף נפרד ובזה את מיטהרת ומזדככת כמו במקווה.