חברה והשקפה

האם בדיקות גנטיות הן התערבות בבריאה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אחרי קריאת הרבה חומר בנושא אני מזועזע מהתשובות הניתנות ע"י הרבנים. בדיקות גנטיות נראות לי כמו ניסיון להתערבות בבריאה! לעניות דעתי אל לנו להתערב בחשבונות שמיים, לא עלינו קיימים המון מקרים נוספים של מחלות אחרות או מקרים אחרים בהם ילדים נולדים עם מומים. וגם אם נחשוב שאנחנו יודעים יותר טוב ונלך לבדיקות הנ"ל - לה´ הארץ ומלואה! אם צריך לקרות משהו הוא ייקרה גם אם נעשה את הבדיקות. זה נראה לי כמו ניסיון באמונה, וקשה לי מאוד לקבל את הדרבון הזה ללכת ולבדוק התאמות גנטיות... "ברוך הגבר אשר יבטח בה´!"

תשובה

שלום וברכה

כך מורים כל גדולי ישראל.

לגופו של עניין. וכי הבדיקות הגנטיות אינם באים מבורא עולם? הקב"ה נתן לדורינו את החכמה לבדיקת ההתאמה הגנטית כדי שנוכל לדעת את הדברים מראש וללא לשדך בין אלו שיש בהם סיכון לילדים לא בריאים.