האם מוכרחים לעשר ממשכורת נמוכה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! אני ואישתי משתכרים ביחד במשכורת בינונית, שלעיתים מספר ההוצאות ההכרחיות בחודש עולה על כמות ההכנסה החודשית של שנינו. העובדה הזאת לצערנו גורמת לנו להתלבטות רצינית בימים אלו אם להמשיך ולתת כספי מעשר או להפסיק... בתוך תוכנו אין אנחנו רוצים להפסיק אך איננו יודעים מה לעשות אם הדבר יגרום לפגיעה כלכלית בנו. (יש לציין שלפני חמישה חודשים ברוך ה´ נולדה לנו בת ומן הסתם ההוצאות עלו...) מה עלינו לעשות לפי ההלכה? תודה

תשובה

שלום וברכה

אם הינכם חיים ברמה מינימלית וללא מותרות ואינכם גומרים את החודש במאזן שנתי, מותר על פי ההלכה להפסיק לתת מעשר.

אולם עדיף להתאמץ ולהמשיך לעשר ובשכר זה תזכו לפרנסה בריווח ולסייעתא דשמיא מיוחדת.