שבת

האם בתקופה שבין ל"ג בעומר לשבועות ניתן לקנות ולחדש כלי בית כמו סירים ותבניות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב וישר כח על עבודתכם! רציתי לשאול כמה דברים: 1:האם בתקופה שבין ל"ג בעומר לשבועות ניתן לקנות ולחדש כלי בית כמו סירים ותבניות? שאני אשתמש בהם לפני שבועות? 2:הבנתי שבשבת לא מבקשים בקשות גשמיות, רציתי דוגמאות לזה? האם זה קשור לרפואה, זיווג, פרי בטן? או שהכוונה לפרנסה? 3:אם אני מתפללת לזיווג לאבא שלי שהוא אלמן, האם מבקשים זיווג שני או זיווג הגון? אם בכלל יש הבדל בין השניים? 4:אם קניתי מוצר כשר מסופר שפתוח בשבת ושקשה מאוד להשיג בסופר רגיל, ונשאר לי מזה עוד, האם לזרוק את זה? או שזה בל תשחית? אני מצטערת אם העמסתי עם השאלות ותודה רבה רבה על התשובות!

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. כל הדברים בכלל.

3. מבקשים על זיווג הגון.

4. אין לזרוק.