דין הפרשת חלה מעיסה שהיתה באופה לחם

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, האם אני חייבת לעשות הפרשת חלה? אני קונה את הלחם כבר מופרש,כך כל השבוע וגם לקראת שבת. ושאלה שניה,האם אפשר לעשות הפרשת חלה מעיסה ששמתי ב"אופה לחם"?או חייבת ללוש את הבצק בעצמי? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

גם עיסה שמכנסים באופה לחם חייבת בחלה. אולם מאחר וכמות הקמח באופה לחם היא פחותה משיעור החובה של החלה שהוא כ1.6666 - /1.2 ק"ג אי אפשפר להפריש חלב כלל ועל כן מומלץ לאפות מספר לחמים ולהכניס את כולם לתוך שקית אחת ולהפריש מהם חלה.