שאל את הרב - כללי

בריאת העולם.

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בספר בראשית נאמר בפסוקים הראשונים ".. ויהי ערב, ויהי בוקר יום אחד" מפרשים רבים נענים לפסוק זה ושואלים, מדוע נאמר "יום אחד" ולא "יום ראשון" ככל שאר הימים שכנכב "יום שני, שלישי, רביעי.." וכו´.. יש פירושים שונים לגביי הפסוק, אך לדעתי אין כל בעיה בפסוק זה. אם נשים לב שאנו סופרים, אין אנו אומרים "ראשון, שני, שלישי.." אלא אנו אומרים "אחד, שניים שלוש.." למילה "אחד" אין כל קשר לשוני למילה "ראשון" לעומת זאת להמשך הספירה יש קשר "שניים" - יום שני. "שלוש" - יום שלישי אשמח אם תעיינו בשאלתי, מדוע המפרשים מציגים זאת כקושי בספוק. תודה, ושבת שלום.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה ומצוינת;

התשובה היא שהיא גופה הקושיה. מדוע בלשון הקודש, למלה "אחד" אין כל קשר לשוני למלה "ראשון" לעומת זאת להמשך הספירה יש קשר "שניים" - שני, "שלוש" - שלישי. כלומר, תירצת תמיהה אחת בתמיהה אחרת, וכל זה מונח בקושיית אותם מפרשים רבים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה