נשים

לידת ולד מת- האם זו אשמת האם?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בשבוע 12 התברר, כי העובר ללא דופק, תוכנן לעשות לי גרידה ואז עברתי הפלה טבעית בבית, יש לי בבית 4 ילדים כשנקלטתי בהיריון זה החמישי, קצת התלוננתי שקשה לי ומה יהיה לי עוד אחד עכשיו. האם יש מצב שאלוקים שמע אותי ולקח ממני, כי כששמעתי שהעובר ללא דופק, לא יכולתי שלא להצטער ולבכות, האם ייתכן שאני גרמתי לכך? ברצוני לדעת אילו הלכות או תפילות אני אמורה לעשות לאחר ההפלה? בנוגע לנידה? תפילה מיוחדת על אובדן העובר? כל דבר שקשור למצב שלי

תשובה

שלום רב!

את בוודאי לא גרמת לזה, אל תאשימי את עצמך בזה ח"ו. השם נתן והשם לקח - יהי שם השם מבורך.

הלכות למפלת: אשה שילדה ולד מת, אחר 40 יום ומעלה מתחלת ההריון, דינה כיולדת.

אם הפילה זכר, משפוסקת לראות דם עושה הפסק בטהרה, סופרת 7 ימים נקיים, וטובלת במקוה.

אם הפילה נקבה, כשפוסקת לראות דם, תעשה הפסק בטהרה, תספר 7 ימים נקיים, ורק כשיסתימו 14 ימי טומאת לידת נקבה רשאית לטבול. אם 7 ימים נקיים נגמרו לפני יום ה 14, אסורה לטבול עד שיעברו 14 ימי טומאת לידת נקבה.

אם לא ברור מה הפילה נוהגת כאלו הפילה נקבה.

אם הפילה תוך פחות מ 40 יום מתחלת ההריון, יש לה דין נדה, ואפילו כשלא ראתה דם כלל. וצריכה לעשות הפסק בטהרה, 7 ימים נקיים וטבילה במקוה.

הצלחה וברכה,

יעקב משה