אמונה

איך מנצלים את החיים עם מעשים טובים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ,הייתי רוצה לדעת אם אני צריכה באמת כל היום לחשוב שאולי השניה והיום הזה הם הרגעים האחרונים שלי, ברור לי ששום דבר לא מובן מאליו אבל אם באמת צריך לחיות במחשבה כזאת אז איך אפשר, הרבה דברים שאני עושה ביום יום לא הייתי עושה אפילו בסיסים כי אולי עכשיו אני אמות ,וגם אין לך גם טעם להנות ,כי לא היית רוצה ככה לסיים את החיים שלא עשית משהו טוב אלא נהנת רק בשביל עצמך , אשמח אם תסביר לי את העניין של לראות את המוות תמיד, תודה

תשובה

שלום רב!

ודאי לא צריך ולא רצוי כל היום לחשוב כך.

בתלמוד בבלי מסכת שבת: תנן התם, רבי אליעזר אומר: שוב יום אחד לפני מיתתך. שאלו תלמידיו את רבי אליעזר: וכי אדם יודע איזהו יום ימות? - אמר להן: וכל שכן, ישוב היום שמא ימות למחר, ונמצא כל ימיו בתשובה. ואף שלמה אמר בחכמתו: בכל עת יהיו בגדיך לבנים ושמן על ראשך אל יחסר.

כוונת רבותינו בזיכרון יום המיתה וכו', היא בידיעה האמיתית, שבאמת אף אחד לא יודע מתי ימות, ומעשים בכל יום, אשר אנשים מתים בפתע פתאום, ממחלות, תאונות וכו', השם ישמרינו, ולכן החכם עיניו בראשו, ולוקח עובדה זו בחשבון, ומנהל ענייניו וחייו הרוחניים בזהירות מתאימה.

הקדוש ב"ה רוצה הוא בשמחת בריותיו ובהנאתם, בשלומם ובשלוותם, רק שיחיו עם חשבון.

הצלחה וברכה,

יעקב משה