שבת

האם לימוד תורה חייב להיעשות בפה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, 1. אני שומרת שבת בבית חילוני. רוב השבת אני מעבירה בקריאת ספר בחדר, בעוד שמשפחתי צופה בסלון בטלוויזיה. פעמים רבות בלי לשים לב הם שומעים בווליום מאוד גבוה, וזה מפריע לי. האם מותר לי לרמוז להם שהווליום גבוה כדי שינמיכו או שאסור כיוון שאני גורמת להם לעבירה נוספת? 2. אני נוהגת בכל שבת לקרוא בתורה את פרשת השבוע. עד כה קראתי רק בעיניים, האם ללמוד תורה או כשקוראים בה צריך עם השפתיים, או מספיק לקרוא בעיניים? אם צריך עם השפתיים אז כל מה שקראתי לא נחשב? 3. האם מותר לשים משקפי שמש בשבת? 4. האם מותר לבצע מטלות בית קלות כמו לטאטא או לקפל כביסה למשל? 5. קשה לי מאוד לקיים מצוות סעודה שלישית, ופעם מישהו אמר לי שאפשר סעודה שלישית לעשות מזונות (למשל עוגיות..) במקום לחם ולברך ברכת מעין השלוש. האם זה בסדר? 6. האם מותר ללמוד הלכות בשבת או שעדיף באמצע שבוע? האתר הזה נפלא ואתם עוזרים רבות!! תודה!!

תשובה

שלום וברכה

1. אין לרמוז להם.

2. מצוות לימוד התורה עיקרה היא בפה, אבל גם במחשבה בדברי תורה יש בזה מצווה.

3.  מותר.

4. לטאטא מותר. אין לקפל כביסה בשבת.

5. לא כדאי לוותר על מצוות סעודה שלישית בשבת. כל מי שמקיים את שלשת הסעודות בשבת זוכה להינצל מחבלי משיח.

בדיעבד אכן ניתן לקיים מצוות סעודה שלישית, באכילת עוגה.

6. מצווה גדולה ביותר ללמוד בשבת.