תפילה וברכות

ברכות בבית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבוד הרב. שמעתי דרשה מפי רב בבית אבלים שאמר שאם אני נמצא בבית ומברך על דבר מסוים "שהכל נהיה בדברו", כל עוד אני נשאר בבית וגם אם עברו מספר שעות אין צורך לברך פעם נוספת את אותה הברכה אלא זה תופס לכל דבר עד אשר אני אעזוב את הבית ורק כשאחזור אצטרך לברך בבית פעם נוספת. האם אכן כך הם הדברים וצריך לברך רק פעם אחת לכל היום ? (כל עוד אני נשאר בבית) ואם אני נמצא במקום העבודה ומברך על דבר מסוים, האם לאורך כל היום אין צורך לברך ברכה זהה פעם נוספת ? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

רק אם הינך רגיל לשתות כל הזמן, אכן ברכה אחת תופסת על השתיה בלבד כל זמן שלא יצאת מהבית .