חברה והשקפה

חוק טל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בעד החוק כמובן, כי זה נותן לתלמידי ישיבות ללמוד ולהתחזק בתורה. עכשיו רציתי לדעת מה דעת פוסקי הדור(הרב עובדיה יוסף שליטא וכו´) בעניין.מהם חושבים, האם יש להם פתרונות למצב, או איזה שהן פשרות להגיע אם גופי המדינה והצבא. גם רציתי לדעת למה כל הזמן מתנגחים בחרדים/דתיים על אי גיוסם, בזמן יש המון חילונים שבעצמם לא מתגייסים ומסיבות גרועות(בעד פלסטינים לא עלינו). למה כל הזמן הם יורדים על התורה שלנו, למה כל הזמן יורדים על הרבנים שלנו ועל תלמידי הישיבות, ודוחפים כל מיני מושגים של "הדרת נשים" וכו´ שהם לא מבינים את ההלכה ולא את עומק העניינים, זה כואב לי שבני ישראל מדברים כך אל התורה ואל תלמידי ישיבות. האם כל זה קשור לערב-רב? כל יום יש כתבה חדשה נגד חרדים/דתיים, והתגובות של האנשים, רק מגדפים ומקללים אותנו, בגלל היותנו חובשי כיפה. אני יודע שזאת פחות שאלה, אלא יותר כמו מישהו שמחפש תפיחה על השכם, כדי לדעת שלומדי התורה ימשיכו ללמוד תורה מבלי שיפגעו בהם.

תשובה

שלום וברכה

דעת גדולי פוסקי הדור היא כמובן שלא לשנות שום דבר ולהניח לכל בני ישראל החפצים ללמוד תורה, להישאר בישיבות ללא כל ויתור.

רוב ככל ההסתה, מתוזמנת על ידי אירגוני הרפורמים למיניהם השונאים את ה' ואת תורתו רחמנא ליצלן.

אלה ברכב ואלה בסוסים ואנחנו בשם ה' אלוקינו נזכיר המה כרעו ונפלו ואנחנו קמנו ונתעודד!

בהצלחה,

בימין שמואלי