חינוך ילדים

קנאה בין אחים קטנים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני ארבעה חודשים נולדה לנו בת בשעה טובה, ויש לנו עוד בת בת שנה וחצי, ובזמן האחרון היא יושבת איתה בעגלת תואמים והיא ממש מציקה לה ולפעמים בכוונה כשהיא רואה שאנחנו מתסכלים, והיא ממש לא מקשיבה, יש פעמים גם שהיא עושה לה טובה ונשיקה, במילים אחרות ממש לא שמה עלינו, מה עושים בכזה מצב ואיך מתמודדים עם זה באופן שהילדה לא תפגע? בתודה וברכה

תשובה

שלום וברכה

צריך לתת לה תשומת לב מיוחדת כעת ולתת לה הרגשה שיש לה מקום בבית למרות שבאה תינוקת אחרת היא אינה גוזלת את מקומה. כמו כן לשתף אותה ככל האפשר בתינוק החדש שהיא כביכול גם תינוקת שלה וכו'.

בהצלחה,