תפילה וברכות

לא מספיק לסיים תפילת 18

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לרוב כאשר אני מתפלל תפילת שמונה עשרה בציבור, שליח הציבור מתחיל את החזרה עוד לפני שאני מסיים את הקריאה בלחש ואז אני נאלץ להזדרז ולסיים את התפילה בכדי שלא לפספס את הקדושה. מה עליי לעשות כדי שאוכל לסיים את התפילה בקצב שלי מבלי שאפספס את החזרה ואת הקדושה ? ואם התשובה היא ששליח הציבור אמור להוציא אותי ידי חובה בשעת הקדושה, האם אין מקום לחשוש שהוא אינו מכיר כראוי את ההלכה ? מה אם אני לא סומך עליו שבשעת החזרה הוא יכוון להוציא אותי ידי חובה ? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כתבו הפוסקים שמאחר ומחובתו להוציא אותך ידי חובה הוא לא צריך לכוון לכך ומספיק שאתה רוצה לצאת ידי חובה.