פעולות להורדת השפע בפרנסה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

פתחתי עסק כבר חודש עבר מה הסגולות או הצעדים שצריך לעשות כדיי שיהיה ברכה ופרנסה בשפע תודה רבה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; הדבר הראשון הוא קביעת עיתים לתורה, ובתלמוד בבלי מסכת עבודה זרה: וכל אשר יעשה יצליח - א"ר יהושע בן לוי, דבר זה כתוב בתורה ושנוי בנביאים ומשולש בכתובים: כל העוסק בתורה - נכסיו מצליחין לו.

כתוב בתורה, דכתיב: +דברים כט+ ושמרתם את דברי הברית הזאת ועשיתם אותם למען תשכילו את כל אשר תעשון;

שנוי בנביאים, דכתיב: +יהושע א+ לא ימוש ספר התורה [הזה] מפיך והגית בו יומם ולילה למען תשמור לעשות ככל הכתוב בו כי אז תצליח את דרכיך ואז תשכיל;

משולש בכתובים, דכתיב: +תהלים א+ כי אם בתורת ה' חפצו ובתורתו יהגה יומם ולילה, והיה כעץ שתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעתו ועלהו לא יבול וכל אשר יעשה יצליח.

השני הוא תפילה. הצלחה ודאי לא שייך בלא תפילה. ובתלמוד בבלי מסכת נדה: מה יעשה אדם ויתעשר? אמר להן: ירבה בסחורה, וישא ויתן באמונה. אמרו לו: הרבה עשו כן ולא הועילו! אלא: יבקש רחמים ממי שהעושר שלו. שנאמר לי הכסף ולי הזהב. מאי קמ"ל? דהא בלא הא לא סגי.

יישא וייתן באמונה היינו ביושר גמור, באמת ובתמים.

השלישי הוא צדקה וגמילות חסדים ומעשר כספים, וכעין 'עשר כדי שתתעשר'.

ברכה והצלחה;

יעקב משה