אמונה

מתי כדאי לעזוב את הארץ ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,כבוד הרב האם מעיקר הדין מותר לעזוב את הארץ ללא סיבה מיוחדת? כבוד הרב אני מתחזק הפסקתי ללכת עם חברים לים,מסיבות,סרטים,וכל מיני מקומות כאלה ואחרים והמשפחה אומרים לי לעיתים קרובות שאני מפסיד את הילדות שלי ושאני נהייתי זקן וכו´.אחד מבני משפחתי עזב את הבית בגיל 17 לישיבה למד 17 שנה ולאחרונה עובר קצת משבר רוחני ובכל הזמנות אומרים לי שהנה תראה אתה גם "תתחרט" כמוהו שתיהיה גדול אני רוצה להדגיש שאין למשפחה שלי התנגדות אבל הם כביכול לא רוצים שאני לא "אגזים" וילך עם חברים לכל המקומות ולאחרונה זה התחיל לייאש אותי מה אני אמור לעשות (אבא שלי מזמין אותי לסרטים ואני הבנתי שיש עם זה בעיה מה אני כן יכול לעשות עם המשפחה בדרך כשרה? תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; מעיקר הדין, אסור לעזוב את הארץ ללא סיבה מיוחדת וטובה, המוצדקת בראי ההלכה.

העצה שלי הוא שתקבע עיתים לתורה, ותמצא שיעור ומסגרת תורנית קבועה, והכלל הוא שכל המקבל עליו עול תורה - מעבירים מעליו עול בשר ודם, וכל לחץ המשפחתי יירד ממך בע"ה.

העצה שלא להישבר הוא להתקדם בתורה ובתפילה בשלבים ובהדרגה, ולא לתפוס יותר מדי בבת אחת, ותתחזק יותר בקצב שלך, כי החוטף יותר מכוחו בפעם אחת הוא עלול ליפול בירידה ח"ו.

הארץ שלנו מלאה באתרי טיול כשרים, מסעדות כשרות, מקומות קדושים, נופים ונופשים, מעיינות ומדברות וכו'.

הצלחה וברכה;

יעקב משה