נשים

נידה בזמן הריון- שאלות על כתם

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני קצת "חדשה" בענייני הנידה..התחלתי לשמור מאז שנישאתי לפני 3 חודשים וכעת גיליתי שאני בהריון. שאלתי היא כיצד נוהגים בתקופה זאת? האם צריך לשמור נידה וללכת למקווה? שאלה נוספת- היה לי כתם דם בתחתונים לפני מספר ימים וזה נגמר. האם אני צריכה לשמור נידה כרגיל ולטבול במקווה? זה נכון שצריך לספור במקרה זה 7 נקיים לאחר 4 ימים לפחות? תודה רבה וחג שמח!!

תשובה

שלום וברכה

מזל טוב לחתונתך וברוך ה' כעת להריונך שתזכי לזרע חי וקיים וירא שמיים. שמחתי לקרוא שאת שומרת על הטרה אשרייך ואשרי חלקך גודל המצווה מסוגל לזרע ירא ה' מוכתר במידות נכונות.

ברגע שאת בהריון ואין לך מחזור או כתמים שמטמאים את טהורה עד ללידה. כתם שנמצא על תחתון צבעוני אינו מטמא, כמו כן כתם שקוטרו אינו גדול ממטבע של שקל אינו מטמא כמו כן על הכתם להיות אדום או שחור, כתם בצבע חום בהיר או צהוב אינו מטמא.

בכל מקרה שהכתם הוא על תחתון לבן, מומלץ להראות את הכתם לרב הבקי בהלכות אלו והוא יוכל להכריע אם הכתם טהרה או לא.

במקרה שהכתם טמא יש לספור שבעה נקיים לאחר ארבע ימי מהכתם/ תחילת המחזור, לפעמים הכתם נובע מפציעה בנרתיק ויש לפנות לאחות הבודקת את הנרתיק אם יש אכן פצע ואז אנו תולים את הדם בפציעה.

אשמח לסייע עוד.

חג שמח,