אמונה

תיקון היסוד כנגד פרנסה בשפע

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבר זמן רב שיש לי בעיה עם הפרנסה הבעיה היא כזאת שלא משנה כמה אני ירויח תמיד יקרה משהו שהפסד יהיה מעל הרווח אמרו לי תתחזק בדת זה יעזור ברוך ה" אני היתחזקתי תמיד כל יום מניח תפילין אמרו שמירת שבת זה גם יעזור שומר שבת תמיד הייתי קרוב לאמונה אפילו לפני היתחזקות הילדים הלכו לגנים ממ"ד אבל בעיה נשארה איך אומרים אין אור בקצה מנהרה עכשיו אמרו לי שאני צריך לעשות תיקון היסוד (ברית)בגלל העבר שלי כשהייתי צעיר אומרים שזאת הבעיה ואני רואה אנשים סביבים אנשים טובים שלא שומרים שבת ופרנסתם ברוך ה" בלי עין הרע אני עובד קרוב ל16 שעות ביום כדי שלא יהיה חסר דבר למישפחתי יש לי 2ילדים חמודים ועוד אחד בדרך אני כל כך רוצה להקדיש זמן להם שיהיה לי זמן ללכת פעם בשבוע לשיעור חודש אחד לא עבדתי הרבה וניכנסו לבעיה כלכלית חמורה מה אפשר לעשות

תשובה

ברכה ושלום!

בעזרת השם יסתדר הכול. זה רק שאלה של זמן עם סבלנות. מדובר בניסיון מן השמיים, ואתה עומד בו היטב ומחזיק מעמד מצוין.

הגמרא אומרת שהמכבד את אשתו זוכה ומתעשר, מפני שברכת הבית בזכות האשה היא. תבדוק אם אתה נוהג לכבדה, ולא לצערה ח"ו.

ברכה והצלחה;

יעקב משה