שאל את הרב - כללי

פלטי בן ליש

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב שמעתי בהרצאה של הרב אלי עמר ששאול המלך לא קיבל את נישואי מיכל עם דוד המלך ונתן אותה לפלטי בן ליש האם אפשרי בהברה לנושא ? תודה תזכו למצוות התשובה: מה תרצי לדעת בעניין? השאלה תודה רבה על התייחסותכם , ארצה לדעת כל מה שניתן בנושא פלטי בן ליש

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; היה ויכוח בין דוד ושאול, לגבי הנישואין עם מיכל. לדעת שאול הם לא תפסו, ולכן הוא מסר אותה לפלטי בן ליש, שהיה צדיק גדול ולא נגע בה, בגלל שחשש לנישואי דוד. בסוף, כששאול נהרג ודוד מלך, קיבל דוד את מיכל בחזרה, על פי בקשתו המפורשת, ופלטי בכה על שאיבד מעתה את המצווה הגדולה, שעמד בניסיון הרבה זמן.

הצלחה וברכה;

יעקב משה