שבת

רשת מחללת שבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, קודם כל לפני השאלה אני מדגיש שהקנייה עצמה לא נעשית ביום שבת כמובן רק בימי חול. שאלה ראשונה, רציתי לדעת האם מותר לקנות מסניף של רשת כאשר הסניף עצמו פתוח בשבת או שהסניף עצמו לא פתוח בשבת אבל יש סניפים אחרים של אותה רשת שכן פתוחים בשבת?... שאלה שנייה, ואני ארחיב עוד קצת כי זה חשוב לי לדעת בדיוק... ונגיד שיש רשת מסויימת שכל הסניפים שלה סגורים ביום שבת,אבל אני יודע שלאותם בעלים של אותה רשת יש עוד רשת שמוכרת בתחום אחר אך לה יש סניפים שפתוחים בשבת,הרי הכסף מגיע בסוף לאותם ידיים,אז האם במקרה כזה מותר לקנות שם?... תודה רבה מראש ואני מתנצל אם כתבתי יותר מדוייק כי פשוט היה לי חשוב לחדד את השאלה:)

תשובה

שלום וברכה

להלכה אין איסור, מלבד אם גדולי ישראל מבקשים זאת מהציבור כדי לסייע לנו במניעת חילולי שבת בארצינו הקדושה.

אולם כל מי שנגע יראת ה' בלבבו ומצטער מאוד על חילול הקודש בוודאי מרגיש שהוא אינו יכול למוך ברשת או בבעלים מחללי שבת ומעדיף לקנות ברשתות שומרות שבת וכך ראוי ונכון לעשות. הדבר מחזק את שמירת השבת בארצינו הקדושה ומסייע להרבות את הקדושה בארץ.