שמירת תמונות אישה עם מכנס ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שלום כבוד הרב, יש לי מספר שאלות: 1. מותר לברך ברכות ולקרוא מספרים שהרגליים יחפות או עם גרביים? 2. האם אפשר לשמור תמונות שאישה לבשה מכנסיים בעבר? 3. האם מותר לאפות משהו רק עם החלמון או רק עם החלבון של הביצה? 4. אם ההורים מבקשים להקליט להם סרט או לשים להם איזה תוכנית בטלוויזיה (שאני לא רואה טלוויזיה) צריך להקשיב להם או לא? 5. מותר לאכול בחג השני של פסח קטניות (אורז וחומוס) למי שנוהג לא לאכול? בתודה מראש ובברכת חג שמח,

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. כן.

3. כן.

4. אם לא מדובר בדברים חמורים, מותר.

5. בשביעי של פסח, אסור. בשבת שלאר מכן, דעת הגר"ע יוסף שמותר לאכול אף חמץ שמכור לגוי.