חגים ומועדי השנה

מספר שאלות בנוגע להגעלת כלים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הייתי רוצה להגעיל סכום לפסח הסיר שבו הייתי רוצה להרתיח מים צריך להיות חדש? האם אפשר להשתמש בסיר ישן שאיניני משתמשת בו יותר אבל הסיר עצמו לא עבר תהליך הגעלה מה עושים עם הסיר שבו הגעלתי את הסכום במידה שקונים סיר חדש האם מותר להשתמש בו האם מותר להשתמש בקערת עץ לסלט גם בפסח האם אפשר להגעיל סכום שהידית שלו מפלסטיק?

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין ניתן להגעיל את הסכו"ם בכל סיר שלא השתמשו בו בחמץ ב24 שעות האחרונות. ראוי להחמיר ולהגעיל בסיר מוכשר לפסח.

סיר חדש שנקנה מנכרי מותר להשתמש בו לאחר טבילה במקווה.

מותר להשתמש בפסח בקערות עץ. האם שאלתך היא על קערה שמשתמשים בה בכל השנה?

ניתן להגעיל סכו"ם שהידית שלו מפלסטיק.