שאל את הרב - כללי

גזל וגלגולי נשמות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד האם מי שבגלגול זה לא גוזל אבל בגלגול קודם גזל, האם יצטרך לסבול בגלל הגלגול הקודם או שבגלל שבגלגול זה נקי אז זאת הכפרה שלו ולא יסבול? לדוגמא אם הוא חייב למישהו כסף אז הוא בתור צדיק יתן צדקה לזה שחייב לו וכך יזכה ולא שיאבד לו ויסבול אלא בלי סבל יתקן את גזל הגלגול הקודם? אני יודע שמי שצדיק גמור אז לא סובל בגלל גלגול קודם כי תיקן בזה אותו, אבל השאלה לעיל הייתה אם הוא צדיק בתחום מסוים האם עליו יסבול או לא ורק בתחומים שנכשל בהם בגלגול זה בלבד? איך זה שתינוקות סובלים הרי הם לא חטאו בגלגול זה והם יכולים שיגדלו לתקן אם יעשו תשובה ולמה לא ניתנת להם ההזדמנות והצאנס? איני מדבר על תינוקות שמתים תינוקות כי אז זאת הכפרה שלהם כי זה גלגול אחרון שלהם הבנתי ולא לוקחים סיכון שיחטאו אבל מי שמת מבוגר ומת כצדיק ושכשהיה תינוק סבל אז זה היה לחינם כי הוא היה צדיק בסוף ותיקן את הכל ויכל להימנע ממנו הסבל? האם זה נקמה או כפרה כל הסיפור הכואב הזה? בתקוה שכפרה. בתודה מראש.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות; ודאי שאם הוא צדיק בתחום מסוים, לא יסבול באותו התחום, מפני שהקדוש ב"ה צדיק וישר הוא, וכל מה שאדם נקי ממנו בגלגול הזה, הוא לא אמור לסבול ממנו, בגלל גלגול אחר.

תינוקות סובלים לטובתם, מפני שהייסורים והסבל גורם להם לגדול יותר טוב, במידות טובות, ובמעלות נפלאות, למשך כל ימי חייהם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה