שבת

קידוש רבא

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, האם כשחוזרים ביום שבת בבוקר מהתפילה חייבים לקדש ויש אחרי לאכול? אני חוזר הביתה מהתפילה והוריי רק מתעוררים.. ולפעמים עדיין ישנים אני מחכה להם עד שיתעוררו הם ואחים שלי האם אני יכול לקדש על יין כדי לאכול ולשתות ואחרי זה לקדש גם להם? האם הקידוש חייב גם המוציא או שזה רק לארוחה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אתה יכול לקדש לעצמך ובתנאי שתשתה מיד רביעת יין או כזית מזונות.

לאחר מכן תוכל לקדש להם רק בתנאי שכבר בירכת ברכה אחרונה על הקידוש שלך, כשסיימת את ארוחתך. אם לא בירכת ברכה אחרונה, אין לך לקדש בעבורם.

אין לברך מיוחד ברכה אחרונה כדי לברך שוב ברכה ראשונה מאחר וזה גורם לברכה שאינה צריכה.