אמונה

האם חטאים נעשים ללא שליטה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכ´ הרב שלום. ידוע שאנחנו צריכים להתפלל כל יום לביאת משיח. איך ניתן לעשות זאת בלב שלם אם אדם עשה\עושה חטאים נוראיים ופוחד שאולי אין לו בכלל חלק בעולם הבא ובכל הגאולה? 2.איך חוזרים בתשובה על חטאים שנעשים כמעט ללא שליטה כמו מחשבה נוראית או איזו תנועה לא יפה של שניה נגד הקב"ה שעושים ומתחרטים עליה מיד וכו´...? איך ניתן לתקן וגם לעשות שזה לא יקרה נמאס לי שזה קורה לי

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות; הכלל הוא שמעט מן האור - דוחה הרבה מהחושך. לכך, כדאי להתעסק ולהתמקד ולהתרכז רק בחיובי ובטוב, כמו השתתפות בשיעורי תורה ובהרצאות, ועבודת תפילה ותהילים, ואף צדקה וגמילות חסדים טובים לבריות, ולהסיח דעת מכל השלילי, שיתבטל מעצמו, ולא לחשוב עליו, וכך תוכלי לחכות למשיח בשמחה, ולצפות לישועה המיוחלת, בלב שלם ובנפש חפיצה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה