הקפדה על כשרות הכלים בבית לא כשר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני מתחזק וכרגע אני גר בבית הורי. מכיוון שאין הפרדה של כלי בשר וחלב בבית אני לא אוכל בכלל בשר או חלב,אוכל בחוץ בשר,אלא אם כן זה נקניק פסטרמה שלא מצריך בישול ואז גם את זה אני אוכל בצלחת חד פעמית. אני מעוניין לדעת האם מותר לי נגיד לבשל ביצים לדוגמא או תפוח אדמה בסירים שבושלו בהם בשר לא חלק זאת אומרת בשר בכשרות רגילה,ובנוסף על זה שיכול להיות שאותם סירים נשטפו במדיח כלים שהיו שם גם כלים שאכלו בהם מאכלים חלביים,והשאלה גם לגבי טיגון דג בשבת במחבת שגם נשטף במדיח?.. שאלה שנייה זה לגבי כלי אכילה מזלג,כפית וכדומה... האם מותר לי לאכול בעזרתם רק כמובן אוכל שהוא לא חלב או בשר,בוא נגיד שהכי קרוב לבשר שאני אוכל בבית זה ביצים, ודג במקרה של שבת,וכמובן שגם אותם מזלגות וכפיות אלה נשטפו במדיח שהיה שם עירבוב?.. או שאני צריך לאכול בכלי אוכל שלי,ולבשל בכלי בישול שאך ורק אני משתמש בהם?.. מודה מראש על התשובה:)

תשובה

שלום וברכה

1. ניתן להקל ולבשל בסיר שבושל בו בשר כשר לא חלק, בפרט אם עברו 24 שעות מעת בישול הבשר.

כמובן שאם מבשלים בשר וחלב באותו סיר אין להשתמש בסירים אלו ללא הכשרה.

לא הבנתי את השאלה של המחבת.

2. מזלגות וכפיות ראוי להכשיר לכתחילה לפני השימוש במים רותחים בקומקום רותח. אולם בדיעבד ניתן להקל ולהשתמש בכלי האכילה ובפרט לאחר שעברו 24 שעות מהשימוש במאכל לא כשר.

אם היית יכול ללא מחלוקת מיותרת להשתמש בכלים מיוחדים עבורך, מה טוב ומה נעים, זוהי הדרך הנכונה ביותר.