שאל את הרב - כללי

515 תפילות משה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב למדתי ששום תפילה לא הולכת לאיבוד. מה נעשה עם 515 התפילות של משה בכניסתו לארץ? לאן הם הלכו? ואיפה זה כתוב בבקשה?

תשובה

שלום וברכה

זה הועיל למשה רבינו בשנים א. שהוא ראה את כל הארץ כבקשתו אעברה נא ואראה את הארץ הטובה וגו', ונענה כדברי ה' שאמר לו עלה אל הר העברים הזה וראה בעיניך וכו'. ב. שהיות ועיקר תפילתו של משה היתה לצורך קיום המצוות התלויות בארץ, הקב"ה נענה לו שהקב"ה מחשיב לו כאילו הוא קיים את כל המצוות וכמבואר בדברי המדרש.