חברה והשקפה

בראשית והמשיח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. בספר בראשית פרק ב כתוב וייבן יהוה ...ויהיו שניהם ערומים, האדם ואשתו; ולא, יתבוששו.כלומר שאדם וחווה היו ערומים. היום אנחנו לבושים. בגלל חטא האדם הראשון והאכילה מפרי עץ הדעת.(הנחש- היצר הרע). מה יקרה כשיבוא המשיח? האם שוב נתהלך ´ערומים´? נחיה ב´חוסר ידיעה´? יהיה יצר רע? יהיה את הרפש הזה של החומריות?(האוודי, BMW, תחבורה ציבורית וכל השירותים שאנו היום "נהנים" מהם היום?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; התשובה היא שלעתיד לבוא יהיו האנשים לבושים במלבושים רוחניים, והם נוצרים ממצוות שמקיימים בעולם הזה, ולא מלבושים חומריים אשר לובשים בזמן הזה. היצר הרע עתיד להישחט, וכל הגשמיות תזדכך בקדושה ובטהרה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה