תפילה וברכות

איך להתרכז בתפילה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני מעוניינת לדעת איך אפשר להגיע לרמת ריכוז גבוה בתפילות ובברכות איך להעלות ולהתעלות ?

תשובה

שלום וברכה

הכוונה בתפילה היא מהעבודות הקשות ביותר של האדם, וההתרכזות בתפילה אכן צריכה הרבה התאמצות ומסירות נפש.

ניתן להתקרב לכך באמצעות ההתבוננות לפני התפילה ודע לפני מי אתה עומד - להקדיש חמש דקות של מחשבה לפני התפילה מה אני הולך לעשות כעת - אני הולך לעמוד לפני בוראי ולבקש ממנו את כל מה שאני צריך ולהודות לו על כל מה שעשה לי מעתה ועד עולם.

כך יש להאדם בכל יום לפני כל תפילה להקדיש כמה דקות לעניין זה ולחשוב מחשבות דומות למחשבות אלו ובדרך כלל כאשר האדם מתבונן בדברים הוא מרוכז יותר בדבריו ומחשבתו תהיה קשורה למילות התפילה

מבואר בספרים שהמחשבות הזרות בעת התפילה הם חלק מעבודת התפילה אשר בעת תפילת האדם הוא מסוגל להעלות את מחשבותיו הפסולות ולהעלותם לשורשם, כי יש לדעת שכל מחשבה של אדם יש לה שורש במרומים וכאשר חושבים דברים פסולים, הרי המחשבה רוצה לחזור לשורשה הקדוש, ובעת התפילה יש למחשבות האלו תיקון, ולכן באות המחשבות לאדם בעת התפילה, וכאשר האדם דוחה את המחשבה כדי לכוון בתפילה המחשבה מתעלה למקומה במרומים.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי