תפילה וברכות

תפילת חולה שקם ממיטת חוליו

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

חולה שקם אחרי זמן תפילה וק"ש כיצד יתפלל?

תשובה

שלום רב!

אם קם לפני חצות היום מתפלל כרגיל ולדעת הרבה מהפוסקים לא יאמר את ברכות יוצר אור עם שם ומלכות אל איאמר ברוך אתה מלך העולם יצור אור וכו'

אם קם לאחר חצות יאמר ברכות השחר כרגיל, להניח טלית ותפילין רגיל, ויקרא שלושת פרשיות קריאת שמע, על מנת לקבל עליו עול מלכות שמיים, ולהזכיר יציאת מצרים, אף לאחר זמנה, וכמפורש בפוסקים.

לפי הדין, המפסיד שמונה עשרה של שחרית בשוגג או באונס, מתפלל שמונה עשרה של מנחה פעמיים, וכן לכל התפילות, הראשונה היא מנחה, והשנייה היא תשלומי שחרית.

בברכה,

יעקב משה