שאל את הרב - כללי

מה יחס ההלכה לירושה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום וברכה. מה התיחסות היהדות לגבי ירושה? אני מכירה משפחות רבות מסוכסכות, הרוסות, ופגועות נפשית מהחלטת ההורים להוריש את כל רכושם לבן/לבנים, לבנות נותנים מתנה כ"פרס תנחומים", הדבר פוגע מאוד, מסכסך בין הורים לילדים ובין האחים עצמם, במיוחד כאשר הבנות נתונות במצב כלכלי לא קל, ולעומתן הבנים מבוססים היטב וממשיכים לקבל. כיצד ניתן להשפיע על ההורים לתת לכולם שווה בשווה? למען השלום, או שמא עלינו להשלים עם המצב? (לטענת ההורים כתוב בתורה הירושה לבן) תודה! טליה

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לזכור ולדעת שאין פרוטה עוברת מאדם לאדם ללא רצון הבורא. כל כסף שמגיע למאן דהוא שלא ביושר או שלא בצדק תילקח ממנו בסופו של יום. על כן אין לריב חלילה על כספים וכדו' ואם ההורים החליטו לתת רק לבנים הרי זהו רצון ה' ולא יועיל כלום אם נשכנע את ההורים לתת יותר. לאחר שהשתדלת לשכנעם בצורה סבירה ולא הצלחת, תרפי! הקב"ה ישלח לך את כל המגיע לך ממקום אחר.

היי רגועה ובטחי בה' והכל על מקומו יבוא בשלום.

חבל לנהל מריבות עם האחים על כספים של ירושה זה לא מועיל ורק מקלקל את חיי בני המשפחה המורחבת.