אמונה

איך מבקשים סליחה מרב?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! לפני כשנה נכחתי בברית של אחייני. המוהל בברית היה רב מכובד וידוע שמל כבר עשרות שנים. אין לי מושג מה בדיוק אבל משהו במילה הסתבך או לא היה רגיל והתינוק צרח צרחות איומות למשך זמן רב. מוקפת בבנות משפחתי שלא הפסיקו לסנן וללחוש "נו כבר" "שיסיים" "מסכן" וכדומה ניגשתי לפתע בעזות מצח אל המוהל ודרשתי ממנו את התינוק. מובן שהוא המשיך במלאכתו ללא התייחסות לדברי ואני ששפיותי חזרה אלי בינתיים הסתלקתי משם בבושת פנים. אני בושה ונכלמת על התנהגות חוצפנית ומטופשת זו ומתחרטת חרטה גמורה. בעניין זה רציתי לשאול: 1. איך מבקשים סליחה מרב?הוא הרי לא נגיש כ"כ ובפרט לנשים (הרב הוא חרדי)? 2. קהל רב היה עד למעשה זה. מהי הדרך לתקן את הבחינה הזו? האם ההתנצלות צריכה להיות פומבית? או שעלי לערוך מחקר ולהגיע לכל הנוכחים כד להתנצל? 3. מלבד בקשת סליחה איך אפשר לתקן מעשה זה? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

פשוט מאוד, תבררי את מס' הטלפון של הרב - תרימי אליו טלפון, תספרי לו כי את מבקשת ממנו סליחה, הוא בוודאי יקיים פסק שולחן ערוך מפורש למחול למבקש הסליחה, כי אחרת הוא לא רב.

כך כתוב בשולחן ערוך אורח חיים - סימן תרו: "- והמוחל לא יהיה אכזרי מלמחול (מהרי"ל)".

הרב בוודאי יבין לסערת נפשך, ויענה ויאמר סלחתי. אין צורך לאתר כל אותם אנשים.

אם יש לך קשיים בהשגת הטלפון של אותו רב, אוכל לעזור לך בעניין.

בהצלחה - מנשה ישראל