מדוע לא ניתן ליטול ידיים ישירות מהברז?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב ! ברצוני לדעת למה יש חשיבות (או אפילו מחוייבות) ליטול ידיים עם נטלה או עם כלי מעין זה (כדוגמא כוס ,ספל וכ`ו) ? . למה שטף המים היוצא מן הברז אינו מהווה "דרך נטילה" ? תודה ניר

תשובה

שלום וברכה

הנטילה לפני האכילה חייבת להיות ב"כח גברא", זאת אומרת שהמים ירדו על היד בכח שהופעל ישירות על ידי אדם. כשהברז פתוח והמים נוזלים על הידיים המים לא נחשבים כבאים בכח גברא.

בדיעבד -במקום שאין כלי אחר- ניתן ליטול ידיים מהברז, ולפתוח את הברז ישירות על היד, לסגור את הברז ולפתוח שוב ישירות על היד השניה.

בהצלחה - מנשה ישראל