נשים

הריון מגוי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב יש לי חברה שהתחילה לצאת עם בחור גוי היא כבר שלוש שנים בחו"ל ואיתו שנתיים היא התקשרה אלי לפני חודש וחצי ואמרה לי שהיא בהריון ממנו ושהיא רוצה לעשות הפלה, מבחינה הלכתית הילד הוא יהודי ולכן היה לי קשה עם הרעיון לפני שבוע היא התקשרה ואמרה לי שבסוף היא רוצה את הילד ואז בעלי אמר לי שהיא עושה טעות ושעדיף שהיא תפיל, אני לא יודעת מה לעשות, בעלי אמר שהוא מוכן לבדור על אפשרות לעזור לה בכסף ולהוציא אותה מהחבר העכשיויו להכניס אותה למדרשה בברוקלין אבל העיניין הוא האם מותר לנו לבקש ממנה להפיל? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חלילה לשכנעה להפיל. בוודאי מצווה לגדל את הילד היהודי לתורה ולמצווה ולסייע לה בד בבד להיכנס למדרשה בברוקלין ולחזקה לדרך היהודית.