אמונה

הנהגות של מקובלים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1} אתה מכיר אולי ספר או באינטרנט סיפור אישי של מקובלים איך הם הגיעו לרמה הרוחנית שלהם , איזו דרך הם עברו, מה היו ההנהגות שלהם ? 2}מותר לסגור ולפתוח ריצ´רץ´ של מעיל לדוגמא או סווטצ´ר בשבת ?

תשובה

שלום וברכה

1. כולם הגיעו לכך מתוך מסירות נפש ללימוד תורה שעות רבות והקפדה יתירה על קיום המצוות, תוך הינזרות מתענוגי העולם וממותרות מתוך שמחה פנימית עמוקה של הכנעה לבורא עולם.

על האדם להיזהר מאוד לא ללכת בגדולות ובנפלאות ממנו ולא לעלות בדרגות רמות ונשגבות כאשר הוא עדיין לא ראוי לכך.

2. מותר.