תורה ומדע

מטרת הבריאה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

קודם למען הסר ספק אני אדם מאמין שחוזר בתשובה ורוצה לחקור על האמת אך עם זאת אני מאמין בבורא יתברך בפשיטות ובתמימות ובאחת השיחות שיש לי עם חברי שהוא מלומד אך לא בתורה ואני מנסה לקרבו הוא העלה לי קושיה שאל למה נברא העולם והבאתי לו תשובות שהעולם נברא להטיב עימנו הנבראים למען כבודו יתברך למען יקרא רחום וחנון אך היו לחברי מספר טענות על כך שקודם שנברא האדם מה היה ומי ברא את הנשמות ולמה ומה השם יתברך חס ושלום גאוותן שהוא צריך שיגידו כל היום וכל הלילה כמה הוא רחום וטוב וחנון וכל מידותיו ויתפללו לפניו כל היום וכן הלאה וכן הלאה כל תירוץ שמצאתי בשבילו אז הוא שאל ומי עשה זאת וזאת ? אשמח לתשובה מעמיקה ומפורטת ומשכנעת

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

הדבר הראשון הוא לבטל את גאוותינו האישית. מי שחושב שיכול לדעת הכול, ולהבין הכול, אין לו סיכוי לזכות אל אמונה. האדם מסתכל על העולם ועל עצמו, והוא רואה ניסים ונפלאות, שמש, ירח, כוכבים, נעים במסלולם, ומסודרים להפליא, אלפי שנים. מתבונן על עולם החי המופלא, עולם הצומח הנהדר. הרים וגבעות, ימים ונהרות וכו'.

מיהו האדם?! ייצור קטן מאוד, תוך מערכת הענקית והאין סופית של דעה ובינה והשכל. מתי נולד האדם?! מתי הוא ימות?! הוא חי איזה שבעים ושמונים שנים מסכנות, ובינתיים פותח את פיו, ומדבר גבוה - גבוה, על מי שברא ויצר ועשה הכול, בעוצמה ובאדירות אין קץ.

לכן השם יתברך רוצה שנפנה אליו, בתפילה ובשירות ובתשבחות, בשביל שנזכור את מקומנו בעולם, בענווה ובהכנעה ובצניעות, ואז נזכה להצלחה וברכה בכל מעשי ידינו;

יעקב משה