אמונה

שליח ציבור שנכשל בהוצאת זרע לבטלה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, כתוב שאין דבר שיכול לעמוד בפני התשובה, כמובן בתנאי שהיא שלימה, השאלה שלי היא, האם אדם שומר תורה ומצוות, ומשתדל לדקדק וללמוד כל יום תורה, וידוע כאדם שומר תורה ומצוות, אז אותו אדם נופל בשמירת העיניים ורואה מראות אסורים, סרטים מתועבים וארורים של זימה פריצות ופורנוגרפיה, ומיד אחר כך נלחם עם היצר וחוזר בתשובה, כלומר, בסך הכל לומד תורה ומשתדל לקיים קלה כבחמורה, אך יש פעמים שנפילתו חזקה מאוד, האם יכול לשמש כשליח ציבור לאחר ששב מחטאו? ואם כן, מתי יכול לשוב להיות שליח ציבור, גם לאחר יום אם שב מחטאו, או שצריך לחכות חודש כמו שכתוב שאדם כזה מנודה בשמיים חודש? והוא הדין לגבי קורא בתורה, שהאדם הוא בעל קורא. תודה רבה גיא

תשובה

שלום וברכה

מיד ששב בתשובה הוא צדיק גמור ולכן הוא יכול להיות שליח ציבור. אם חלילה אף הוציא זרעו לבטלה, יטבול לפני שהוא ניגש לפני התיבה.