תורה ומדע

מרוץ הלפיד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, לפי הרצאת "מרוץ הלפיד" שנערכת בערכים טוענים כי כל בני ישראל ראו ושמעו את ד´. וכך הם העבירו את מסר ד´ מדור לדור. מבחינת היהדות ד´ נתן למשה תורה, משה העביר ליהושע וכן הלאה והלאה. אך נראה כי השושלת נותקה בדרך, לאחר מות הזקנים שלמדו מיהושע: "ויעבדו העם את ה´ כל ימי יהושע וכל ימי הזקנים אשר האריכו ימים אחרי יהושע… וימת יהושע בן נון עבד ה´ בן מאה ועשר שנים… וגם כל הדור ההוא נאספו אל אבותיו ויקם דור אחר אחריהם אשר לא ידעו את ה´…" (שופטים, ב´. ז´- י´) אז השושלת ניתקה?

תשובה

שלום וברכה

אין הכוונה שכולם שכחו את התורה ואת מצוותיה, כי אם אכן זאת הכוונה, איך הם חזרו לדת מי אמר להם מה הוא הדת.

הכוונה היא שהרבה מהעם פשעו ועזבו את תורת ה' ולכן הקב"ה הענישם והם חזרו לשמור את מסורת באבות. כמו היום שלמרות שחלק מהעם לא מקיים מצוות וכביכול לא יודע כלום מדברי התורה, בכל זאת יש חלק גדול של העם שהוא מעביר הלאה את המסורה וכאשר יהודי רוצה לחזור למסורת אבותיו הוא יודע לאן לחזור עקב עמוד השידרה של העם שומר על המסורת כראוי.