חברה והשקפה

האם הבטחתו של צדיק חזקה שתתקיים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי אין ספור סיפורים על צדיקים איך שבין רגע הכל נהפך וסוף טוב הכל טוב אך מה קורה שמגיע הדבר לידי מעשה והרבה רבנים הבטיחו לי דבר אחרי דבר וגם ידוע לי על כלי המקבל רק מה שמעניין לדעת הרבנים לא לפני ההבטחה שאם אין אני כלי לקבל למה הבטיחו פעם אחר פעם ולעניות דעתי חבל שאני יגיד מה הם התוצאה והבקשה בסך הכל לעבודה ולא לחולל ניסי ניסים אשמח אם משהו ידע לענות לי על שאלה שנראת לי מאוד פשוטה רק שאין לה פיתרון

תשובה

שלום וברכה

אנו חיים בדור של הסתר פנים, כמו שנאמר בסוף התורה שבתקופת אחרית הימים, יחיו עם ישראל במצב של הסתר פנים, ודוקא באותה תקופה ישובו עם ישראל בהמוניהם אל הקב"ה. כך כתוב בתורה מראש. ראה בפרשת נצבים.

גדולי ישראל בדורינו, אינם מבטיחים. הם מברכים ברכה. והרבה פעמים זה מתקיים.

בהצלחה - מנשה ישראל