פסוקים לשמירה לרך הנולד ונושאים נוספים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי כמה שאלות: שאלה 1. אני יודעת כשבן נולד קוראים ק"ש פסוקים לשמירה , יש פרק תהילים מסוים שקוראים לתינוקת? 2.יש לי כרטיס רב קו עם התמונה שלי של שנה שעברה, האם מותר לזרוק את זה לפח? 3.יש לי חברה שרוצה ללכת לאמא שלה ביום שישי, מה עליה לעשות לגבי הדלקת הנרות, הכין היא צריכה להדליק? 4. אם מתפללים על משהו בלי שהוא ידע, האם אפשר לקרא גם לזה סוג של "מתן בסתר"? האם נכון לספר לאותו אדם שהתפללנו עליו?

תשובה

שלום וברכה

1. לא.

2. מותר.

3. ראוי להדליק לאחר זמן פלג המנחה, לפני יציאתה מהבית. יש להקפיד שהנרות יהיו ארוכים שידלקו עדיין לאחר שתחזור הביתה.

4. אין צורך לספר.