נשים

לקיחת חומצה פולית לפני היריון

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב...לפני שהתחתנתי הלכתי לרופא נשים לבדיקות גנטיות לוודא שאם אחרי החתונה אני אכנס להריון אז שהכל יהיה תקין והוא הרופא נתן לי חומצה פולית ואמר לי לקחת כל יום וגם אחרי החתונה ואם אני אתעבר אני ימשיך לקחת במשך 3 חודשים הראשונים ושזה מונע מומים מולדים בעובר...ומרוב ההתארגנות לאירוסין ולחתונה אני שכחתי לקחת...האם אני יכולה להמשיך לקחת מעכשיו אחרי 3 וחצי חודשים שהפסקתי או שעליי לומר זאת לרופא ולבקש מחדש את החומצה הפולית כי אמרו לי שזה מאוד טוב ושזה מאוד עוזר...ואני רוצה לדעת מה הפסק הלכה לגבי עניין זה ומה עליי לעשות???בבקשה תענו לי בהקדם האפשרי דחוףףףףףף.....

תשובה

שלום וברכה

תתחילי לקחת את הכדור מעתה והלאה. הוא יפעל את פעולתו בעזרת השם.

אין צורך בקשה מחודשת.

הרבה נחת ובריאות איתנה - מנשה ישראל