שינוי השם משירן לשירה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד נפגשתי לאחרונה עם הרב זמיר כהן והוא מיוזמתו הציע לי לשנות את שמה אם היא תרצה כמובן משירן לשירה. אשמח אם יהיה אפשר לשאול אותו אישית לגבי הטעם לעניין וכיצד זה מתבצע.

תשובה

שלום וברכה

השם עם ן' בסוף חוסם. וה' בסוף השם פותח, ומסוגל לפריון ולהצלחה.

סדר שינוי והוספת שם:
הגאון רבי דוד שפרבר זצ"ל אב"ד ברשוב בספרו שו"ת אפרקסתא דעניא (ח"ג - אבן העזר סימן רסד) כותב כך:

"...יעשו לה מי שברך וכו' ליד ספר התורה בשינוי שם בפומבי, ואם אפשר בנוכחות עשרה ודאי טוב ונכון, ואם לאו די בשלשה ואנשי הבית יקראוה כך. ונוסח המי שברך יהיה:

"מי שברך את אברהם יצחק ויעקב, שרה רבקה רחל ולאה, הוא יברך את שירן בת ..... בעבור שתתן כך וכך לצדקה, ומעתה יקרא שמה בישראל שירה בת ..... וכו', ...ובעזרת ה' יתברך לא יאונה להם כל רע, רח"ל".

בהצלחה - מנשה ישראל