זוגיות

מה עושים במקרה של איבוד כתובה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, בהמשך למכתבי הקודם, בדבר הכתובה שאבדה, ענית לי שעלי לגשת לרבנות שיכתבו לי כתובה במקום זו שאבדה. הלכתי לרבנות והודעתי על אובדן הכתובה, קיבלתי מהם צילום העתק של הכתובה. האם מספיק שיהיה בידי העתק או שעלי להתעקש שיכתבו לי כתובה חדשה? ואם כן האם מקובל לבקש זאת מהם? תודה מראש, אתי א.

תשובה

שלום וברכה

בשעת הצורך יש סומכים על העתק הכתובה החתום, שנשאר כנהוג בלשכת הרבנות שבה נרשם הזוג לנישואין; ויש השוללים זאת. לכל הדעות אין לסמוך על תצלום הכתובה. מה שקבלתם זהו צילום, והוא לא נחשב לכתובה לכל הדעות.

צריך לכתוב כתובה דאירכסא, אם אין לך רב שמוכן לסדר לך זאת ברבנות המקומית, אוכל לסדר לך טופס הכתובה המתבקשת לאחר שתשלח לי את הצילום שקיבלת מהרבנות.

את הטופס שאשלח אליך תחתים על ידי שני עדים כשרים, שומרי תורה ומצוות, שאינם קרובי משפחה אליך ולאשתך. לאחר מכן תמסור את הכתובה החדשה לאשתך. וכך יתוקן הדבר.

עד לסידור הדבר, על הבעל לתת חפץ יקר בסביבות האלף דולר שיוחזק על ידי האשה כמשכון מול שיווי הכתובה. עד למתן השטר החדש.

בהצלחה - מנשה ישראל