תפילה וברכות

כיצד יודעים מה לברך על המזון שאוכלים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב ושבוע טוב! איני יודעת איזו ברכה לברך אחרי שאני אוכלת מזון מסוים (לא לחם כמו עוגה, פסטה ובקשר או סלטים) אני אוכלת יותר כזית אך לא בכדי אכילת פרס איני יכולה לאכול מ4-8 דקות אלא לוקח זמן לאכול איזו ברכה אני צריכה להגיד או שלא? אני ממש מבולבלת כי כל אחד אומר לי משו אחר וגם בסידור לא הבנתי כל כך.... תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הכזית הוא בסך הכל בגודל של קופסת גפרורים קטנה. אני מניח שאת בוודאי אוכלת כזית במשך ארבע דקות. אם בכל זאת אינך אוכלת שיעור זה, אינך מברכת ברכה אחרונה.